Projectmanager / Projectleider

Als je een uitdagende baan zoekt als Projectmanager of Projectleider in de telecom ben je bij telecomvacaturebank aan het juiste adres. Projectmatig werken komt veelvuldig voor in de telecombranche. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een software upgrade aan een mobiel netwerk of het aanleggen van glasvezel in een stad of bedrijf. Daarom staan op telecomvacaturebank.nl veel vacatures die te maken hebben met projectmatig werken. Denk daarbij aan een Projectmanager telecom of een Projectleider telecom.

Competenties Projectmanager / Projectleider

Als Projectmanager of Projectleider heb je de dagelijkse leiding over je project(en) en moet een bepaald resultaat gehaald worden binnen een bepaalde periode. Veel projectmanagers of Projectleiders beschikken over dezelfde competenties. Denk daarbij aan het kunnen overtuigen van mensen, uitbesteden van werk, resultaat gericht werken en het cre‘ren van eenheid in je projectgroep. Tevens is het belangrijk dat je stressbestendig bent. Vaak sta je onder gigantische werkdruk aangezien het project binnen de afgesproken periode opgeleverd dient te worden. Als Projectmanager of Projectleider ben je eind verantwoordelijk voor het resultaat. In veel projecten komen veel tegenslagen voor waardoor de deadline in gevaar komt. Het is zaak om creatief te zijn en hier goed mee overweg te gaan. Belangrijke factor hierbij is het behouden van de zogenaamde Òhelikopter viewÓ om het project zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Op telecomvacaturebank vind je veel vacatures die als functietitel Projectmanager telecom of Projectleider telecom hebben. Voor een Projectmanager of Projectleider is het echter belangrijk om te weten wat het project exact inhoudt om te bepalen of hij of zij er geschikt voor is.

Opleidingen Projectmanager

Er bestaan geen opleidingen die uitsluitend over projectmanagement of projectleiding gaan. Het komt niet vaak voor dat een schoolverlater in zijn eerste functie gelijk Projectmanager of Projectleider wordt. Vaak begin men in een assisterende functie om de fijne kneepjes van het vak te leren. Een Projectmanager telecom of Projectleider telecom heb je veel carrire mogelijkheden. Projecten zijn er in alle groottes. Hoe verder je doorgroeit des te groter of complexer je projecten worden. De Projectleider telecom heeft enkele andere taken dan een Projectmanager telecom. Als Projectmanager ben je op strategisch niveau bezig terwijl een Projectleider veelal operationeel actief is.

Fases van een project

In een project heb je verschillende fases. De Projectleider of Projectmanager heeft in iedere fase verschillende taken.

  • Beginfase: Je legt contacten met je opdrachtgever. Tevens leg je de eerste contacten met eventuele onderaannemers die bijvoorbeeld producten en/of diensten leveren.
  • Opstartfase: In deze fase maak je de planning en stel je je projectteam samen. Tevens draag je er zorg voor dat er voldoende draagvlak is binnen je bedrijf.
  • Middenfase: In deze fase ben je voornamelijk bezig met de uitvoering van je project.
  • Opleverfase: In deze fase is het project in afrondende fase ben je bezig om het project team af te bouwen. Vervolgens kun je al aan de beginfase van een nieuw project beginnen.

Werken als Freelance Projectmanager

Er zijn veel Projectmanagers of Projectleiders actief in de telecombranche die als freelancer werken. De hoofdoorzaak hiervan is dat er veel projectmatig gewerkt wordt in de telecombranche. Freelancers noemen we ook wel zelfstandige zonder personeel (ZZP). Momenteel zijn er ongeveer 750.000 freelancers aan het werk in Nederland. Aangezien een freelancer soms als een verkapte vorm van loondienst wordt gezien vragen opdrachtgevers de freelancer een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) te overleggen. Hierdoor kunnen de werkgever en de freelancer niet aangeslagen worden voor het werkgeversdeel van de loonbelasting en overige sociale premies.

Actuele Vacatures
Allecallcentervacatures.nl
inTilburg
Novocom Horst BV
inHorst/Venray
Rodin Group
instandplaats Amersfoort (Landelijk)
Rodin Group
inGroningen
MEER VACATURES ZOEKEN