HBO Vacatures

Op telecomvacaturebank.nl worden veel HBO vacatures gepubliceerd. Als je de volgende studies hebt afgerond kan het zijn dat je een baan zoekt in de telecom branche.

HBO Mediastudies

Deze bacheloropleiding is gericht op het testen, invoeren en het bouwen van interactieve applicaties met de nieuwste programmeertalen. In deze opleiding kun je jou interesse voor nieuwe en bestaande communicatiemedia combineren met je passie voor informatietechnologie. Nieuwe media en informatietechnologie spelen een steeds grotere rol in de grafische en media industrie. Dit komt doordat er een steeds grotere vraag is naar interactieve toepassingen voor tv, radio, web, mobiel en producties op dvd en cd-rom. De voortschrijdende automatisering en de digitale revolutie maken het mogelijk om de productieprocessen te vernieuwen, versnellen en te integreren. Als je deze opleiding hebt afgerond kun je op zoek gaan naar een passende in de arbeidsmarkt of verder gaan met een masteropleiding. Op telecomvacaturebank.nl vind je veel HBO vacatures die interessant voor je kunnen zijn als je deze studie afgerond hebt.

HBO Communicatiesystemen

Als je de HBO-opleiding communicatiesystemen volgt leer je de schakel te zijn tussen gebruiker en (digitale) communicatiesystemen. Deze studie wordt door enkele hogescholen aangeboden. Tevens leer je hoe je digitale informatiesystemen en nieuwe media in verschillende communicatiepatronen en in verschillende organisaties het best tot hun recht kunt laten komen. Ook leer je hoe je hier het beste over kunt communiceren. Je kunt deze studie zowel voltijd als deeltijd volgen.

Het verschil tussen de studies Communicatiesystemen en Communication & Multimediadesign is dat bij de studie Communicatiesystemen de inzet en het toepassen van nieuwe media centraal staan. Bij de studie Communication & Multimediadesign ben je voornamelijk bezig met het ontwerpen van nieuwe media.

De opleiding is erg breed is en het vakgebied is sterk in ontwikkeling. Dit maakt het lastig om een duidelijk carrièreperspectief aan te geven. De kans is groot dat je niet direct in een management, leidinggevende of adviesfunctie terecht komt, omdat hier meer ervaring voor is vereist.

De voltijd opleiding Communicatiesystemen kun je in 4 jaar afronden. Als je een relevante vooropleiding hebt gevolgd zoals bijvoorbeeld de MBO-opleiding Media en Vormgeving kun je aanmerking komen voor een verkort studietraject. Je kunt in dit geval de opleiding in drieënhalfjaar afronden. Bij de deeltijdopleiding volg je s’avonds lessen. Ook bij een deeltijdopleiding is het mogelijk om binnen 4 jaar je bachelor te bemachtigen. De studiebelasting bij een deeltijdopleiding bedraagt ongeveer 20 uur per week. Tevens moet je vanaf het tweede schooljaar gemiddeld 20 uur werken is een functie die relevant is voor de studie. Je afstudeeropdracht mag je uitvoeren bij het bedrijf waar je werkzaam bent. Het is zelfs mogelijk o vrijstellingen te krijgen op basis van je werkervaringen. Op telecomvacaturebank.nl vind je veel HBO vacatures die interessant voor je kunnen zijn als je deze studie afgerond hebt.

HBO Communicatie

Er zijn verschillende varianten op de HBO opleidingen communicatie. Je hebt de algemene opleiding Communicatie, maar bijvoorbeeld ook gerichte opleidingen zoals informatiemanagement of communicatiemanagement. Als je de opleiding Communicatie volgt word je opgeleid tot Communicatiedeskundige en weet je welk medium geschikt is om een boodschap effectief over te brengen. Je kunt communicatieplannen opstellen, voorlichting geven of evenementen organiseren.

Deze opleiding is te volgen in een voltijd en deeltijd vorm en duurt in beide varianten 4 jaar.

Als je de studie Communicatie afgerond hebt kun je veel kanten op en ben je breed inzetbaar. Je gaat kijken welke HBO vacatures beschikbaar zijn en zult merken dat je goed in de arbeidsmarkt ligt. Steeds meer bedrijven besteden aandacht aan communicatie via websites. Denk daarbij aan social media. Er zijn ook bedrijven die hun communicatie al dan niet gedeeltelijk uitbesteden aan PR-bureaus. Ook in deze markt liggen voldoende kansen voor iemand die een diploma op zak heeft als communicatiedeskundige. Tijdens je stage of het maken van je scriptie heb je vaak volop kansen om relaties te leggen potentieel interessante werkgevers. Op telecomvacaturebank.nl vind je veel HBO vacatures die interessant voor je kunnen zijn als je deze studie afgerond hebt.

HBO Elektrotechniek

In de huidige maatschappij komt bijna niets meer tot stand zonder Elektrotechniek.

Als je de opleiding Elektrotechniek volgt leer je toegepast onderzoeken en integraal ontwerpen. Je leert dus onderzoeken, ontwerpen, produceren en onderhouden van elektrotechnische apparaten en systemen. De opleiding Elektrotechniek kun je volgen aan meer dan vijftien hogescholen in een voltijd, deeltijd en duaal variant. Bij het behalen van de studie mag je de titel ingenieur (ing.) voeren.

Als je de studie Elektrotechniek succesvol afrondt lig je goed in de arbeidsmarkt. Veel afgestudeerden kunnen aan de slag bij het bedrijf waar ze afstuderen. Een afstudeerder in Elektrotechniek heeft gemiddeld binnen 3 maanden een passende baan gevonden. Hierdoor is er weinig werkeloosheid onder elektrotechnisch ingenieurs. Als startende ingenieur werk je vaak vooral met technische elementen. Na een aantal jaren werkervaring kun je vaak doorgroeien naar een managementfunctie. Sommige afstudeerders groeien uiteindelijk door naar een technisch of commercieel adviserende rol. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een functie als hardware of software ontwerper. Op telecomvacaturebank.nl vind je veel HBO vacatures die interessant voor je kunnen zijn als je deze studie afgerond hebt.

HBO Engineering, Design and Innovation

In de huidige maatschappij van hoogwaardige techniek en veeleisende consumenten is er steeds meer behoefte aan producten en diensten met meer toegevoegde waarde. Om deze producten en diensten te verbeteren, ontwikkelen en vermarkten zijn er ingenieurs nodig met oog voor techniek. De opleiding HBO Engineering, Design and Innovation is nog erg jong en bestaat pas sinds 2002. De opleiding werd opgezet in samenwerking met het bedrijfsleven.

Je kunt de de opleidingen HBO Engineering, Design and Innovation vergelijken met de studie Werktuigbouwkunde. Tijdens de studie volg je de vakken technische informatica, communicatie, energietechniek, bedrijfskunde, operations, design, sales en marketing. Je werkt veel in project-, opdracht- en praticagroepen. In het vierde jaar ben je bezig met je afstudeeronderzoek.

Veel afstudeerders van de studie HBO Engineering, Design and Innovation komen terecht in leidinggevende functies bij constructie- of ingenieurs, energiebedrijven of ICT-organisaties. De duur van de opleiding is 4 uur. Op telecomvacaturebank.nl vind je veel HBO vacatures die interessant voor je kunnen zijn als je deze studie afgerond hebt.

Actuele Vacatures
Rodin Group
inGroningen
Rodin Group
instandplaats Amersfoort (Landelijk)
Allecallcentervacatures.nl
inTilburg
Novocom Horst BV
inHorst/Venray
MEER VACATURES ZOEKEN