Glasvezel

De naam zegt het al, glasvezel is een haardunne vezel van glas. De vezel heeft een dikte van slechts 125 tot 250 micron. Een andere benaming die veel gebruikt wordt voor glasvezel is FIBER. ( In het Engels (UK) noemt men dit FIBRE. In het Amerikaans Engels (VS) wordt het FIBER genoemd.)

Soorten Glasvezel

Glasvezel wordt veel toegepast binnen de telecom branche, doormiddel van een optische techniek wordt licht verstuurd door lange vezels van optisch glas (glasvezelS) om grote hoeveelheden data met hoge snelheden over grote afstanden te transporteren. De vezel bestaat uit twee verschillende soorten glas, waarbij de flinterdunne kern versmolten is met de dikkere mantel van de glasvezel.

Digitale informatie zoals grote hoeveelheden data worden door een glasvezel verbinding gestuurd doormiddel van een sterke manipulatie van een lichtstroom uit een laser. Deze laser is instaat om het licht in de glasvezel onder een bijzonder kleine hoek te laten reflecteren met de binnenzijde van de glasvezel. Hoe sneller de laser aan en uit kan flikkeren zonder dat de lichtstralen elkaar raken, hoe sneller de informatie kan worden overgestuurd door de glasvezel.

Glasvezel Ontwikkelingen

De snelle ontwikkelingen in de hedendaagse glasvezeltechnologie hebben ertoe geleid dat we nu gebruik maken van Multimode en Single-mode glasvezelS. De Multimode glasvezel is erg geschikt voor kortere afstanden met lagere snelheden, maar met een hogere bandbreedte. De kern van Multimode glasvezel heeft een grotere diameter waardoor het mogelijk wordt meerdere lichtpaden te gebruiken. Anders gezegd, In de glasvezelkern kunnen verschillende golflengtes worden ingepast. Single-mode vezels hebben een kleine kern en kunnen hierdoor slechts één lichtstraal rechtstreeks door het midden versturen. Dit lijdt wel tot zeer hoge snelheden die haalbaar zijn over de glasvezel verbinding.

Bij de realisatie van glasvezel zal er in de meeste gevallen gegraven moeten worden en gaat de schop in de grond. In de gegraven geulen met een diepte van gemiddeld zo'n 60 à 70 centimeter wordt er vervolgens een lege HDPE-buis uitgerold. Zodra er over het gehele traject een lege HDPE-buis gelegd is, wordt de glasvezel met de sterke compressor letterlijk in de HDPE-buis geblazen met een druk van zo'n 12 of meer Bar. Hierdoor zweeft de FIBER OPTIC DUCT CABLE letterlijk door de aangelegde HDPE-buis naar de juiste locatie.

Vanuit de wijkcentrale of de zogenaamde tussenliggende Main-holes wordt de FIBER OPTIC DUCT door de HDPE-buis bij de klantlocaties "binnen geblazen". In de meeste gevallen komt de HDPE-buis bij de meterkast door de gevel binnen. De FIBER OPTIC DUCT CABLE die door de HDPE-buis bij de klantlocatie binnenkomt wordt vervolgens doorgeleid naar het juiste punt waar het afgemonteerd dient te worden (zoals bijvoorbeeld de patch of serveruimte). Op de afmonteerlocatie wordt de FIBER OPTIC DUCT CABLE in een zogenoemde FIBER Splice Box, ook wel LASLADE genoemd, gesplitst en gelast tot het juiste aantal.

Actuele Vacatures
Allecallcentervacatures.nl
inTilburg
Rodin Group
instandplaats Amersfoort (Landelijk)
Novocom Horst BV
inHorst/Venray
Rodin Group
inGroningen
MEER VACATURES ZOEKEN