Callcenter Vacatures

Op telecomvacaturebank.nl vind je veel callcenter vacatures , klantenservice vacatures en telecom vacatures. Als je op zoek bent naar een uitdagende baan als Callcenter agent of Telemarketeer ben je bij telecomvacaturebank.nl aan het juiste adres!

Werken in een callcenter

Een Telemarketeer of Callcenter agent doet veelal aan telemarketing of telefonische verkoop. Dit houdt in dat medewerkers van het callcenter goederen, diensten of denkbeelden verkopen of aanprijzen door direct contact te maken via een telefonisch gesprek. Mensen die dit werk verrichten worden telefonische verkopers, telemarketeers of callcenter agent genoemd en werken voor telemarketing bureaus. de mensen die door callcenter agents gebeld worden zijn op het moment van het telefoongesprek een prospect, oftewel een potentiƫle klant.

Klantenservice vacatures

Een klantenservice kan naar twee zaken verwijzen: een afdeling van een organisatie of een bedrijfsproces. In allebei de gevallen gaat het om het onderhouden van een relatie met je klant. Er is echter wel een verschil. Een klantenservice als bedrijfsproces is een onderdeel waar iedere medewerker mee van doen heeft die contact heeft met potentiƫle klanten. Een afdeling klantenservice daarentegen richt zich voornamelijk op de medewerkers die daadwerkelijk met dit contact bezig zijn. Op telecomvacaturebank vind je veel klantenservice vacatures bij verschillende toonaangevende bedrijven.

Telemarketing

Telemarketing vindt plaats op verschillende manieren, vaak kunnen er twee hoofdgroepen onderscheiden worden: inbound en outbound activiteiten. Het voornaamste verschil tussen deze activiteiten is de manier waarop het gesprek tot stand komt. In het geval van inbound bellen neemt de klant zelf contact op met het callcenter, waarbij er vaak een onderscheid gemaakt wordt tussen bestaande en nieuwe klanten. Nieuwe klanten zullen vaak bellen naar het callcenter met een verzoek om informatie, terwijl bestaande klanten voornamelijk contact opnemen voor hulp en ondersteuning. Wanneer het callcenter willekeurig mensen belt, zonder dat daarbij sprake is van een relatie spreekt men van outbound activiteiten. Dit noemt men ook wel cold calling.

Voordelen van telemarketing

Het voordeel van telemarketing is dat er een direct contact wordt gelegd tussen de prospect en de callcenter agent. Hierdoor kunnen mensen veel directer en interactiever een gesprek voeren met een callcenter agent. Echter voelen veel mensen zich erg gedwongen en opgelaten wanneer zij door een telemarketeer tot een snelle beslissing worden gedwongen. Om alles in goede banen te leiden en misbruik te voorkomen is er de code telemarketing opgesteld in 2004. Hierdoor is het verboden voor telemarketeers om mensen te misleiden.

Belscript

Binnen een callcenter wordt er vaak gebruik gemaakt van een belscript, om uniformiteit te hanteren. Hoewel deze belscripts gelden als rode draad, wordt er vaak afgeweken van de scripts. om toch het overzicht te bewaren binnen het callcenter, en gestelde targets te bewaken wordt een callcenter agent gemonitoord. Dit wil zeggen, hun prestaties worden gemeten en in kaart gebracht en via monitoring wordt toezicht gehouden op de callcenter agents, hun prestaties worden gemeten, er wordt gekeken hoeveel gesprekken ze voeren, of hoe lang ze gemiddeld in gesprek zijn en hoeveel ze uiteindelijk scoren.

Stemgebruik en houding

Stemgebruik en houding spelen een belangrijke rol in het al dan niet succesvol zijn van een callcenter agent. Zo is het bewezen dat vragen stellen en enthousiasme tonen over de telefoon er voor zorgen dat de klant zich meer betrokken gaat voelen bij het gesprek. Door gebruik te maken van veel stembuigingen en belangrijke woorden extra te benadrukken kan de callcenter agent proberen de aandacht vast te houden. ook is het natuurlijk belangrijk dat een telemarketeer goed articuleert en verschillende intonaties in zijn of haar stem legt.

Het staat een telemarketeer vrij om consumenten te bellen om iets te verkopen. Dit is in de Nederlandse wet niet verboden, wel moeten ze zich aan een aantal regels houden. Zo moet een telemarketeer aan het begin van het gesprek altijd vermelden met welk doel hij belt, en namens welke organisatie hij dit doet.

Bel-me-niet register

In Nederland is op 1 oktober 2009 een nieuwe wetgeving ingegaan waardoor een telemarketeer verplicht is eerst het bel-me-niet register te raadplegen alvorens zie iemand gaan bellen. Ook is het per 1 oktober 2009 verboden om bedrijven spam te versturen. Voor particulieren was deze regelgeving al langer van kracht.

Recht van verzet

De consument kan doormiddel van het Recht van verzet (RVV), verzet aantekenen tegen het gebruik van zijn of haar telefoonnummer ten behoeve van telemarketingdoeleinden. Als een persoon lid of abonnee is (geweest) van een bedrijf mag het desbetreffende bedrijf de persoon nog 2 jaar benaderen. Dit mag zelfs als deze persoon ingeschreven staat bij het bel-me-niet register. Het is mogelijk om hier doormiddel van het Recht van verzet ook hiertegen verzet aan te tekenen. Het is zelfs toegestaan dat zusterbedrijven van het desbetreffende bedrijf de consument mogen benaderen voor een actie.

Een consument kan tijdens een telefoongesprek aangeven graag opgenomen te willen worden in het bel-me-niet register. De Telemarketeer of Callcenter agent is dan verplicht om hier een vervolg aan te geven. De Telemarketeer of Callcenter agent zal dit dan tijdens het telefoongesprek samen in orde maken.

Klantenservice KPN en Vodafone

Veel callcenter vacatures en klantenservice vacatures vinden plaats bij grote telecombedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan KPN of Vodafone. De klantenservice van KPN is dagelijks geopend van 08:00 tot 22:00 uur. Je kunt hier je vragen stellen over bijvoorbeeld bellen, internet, televisie of glasvezel. Tevens heeft KPN een forum waarop klanten onderling kunnen communiceren en elkaar kunnen helpen met eventuele vragen. De klantenservice van Vodafone is dagelijks te bereiken van 08:00 tot 21:00 uur. Tevens hebben zij een pagina waarom de meest gestelde vragen staan en antwoorden daarop staan.

Actuele Vacatures
Allecallcentervacatures.nl
inTilburg
Novocom Horst BV
inHorst/Venray
Rodin Group
instandplaats Amersfoort (Landelijk)
Rodin Group
inGroningen
MEER VACATURES ZOEKEN