AutoCad Tekenaar

Op telecomvacaturebank.nl worden veel AutoCAD tekenaar vacatures gepubliceerd.

Tekenaar

Als tekenaar werk je in temverband aan bijvoorbeeld glasvezelnetwerken. Met engineers voer je overleg over operationen aspecen binnen projecten. Er word van je verwacht dat je tekeningen schetst reviseert en ontwerpt in AutoCAD, Orca, Unisort en Microstation voor de verschillenden opdrachtgevers. Ook maak je berekeningen, stel je materiaallijsten op en vervaardig je detailtekeningen. Je vraagt meldignen aan voor de uitvoering van opdrachten. Archiveert deze en biedt op diverse vlakken ondersteuning aan voor de engineers. Ook stel je oplevermappen samen en verwerk je revisies. Alle informatie die van belang is voor het project leg je vast.

Bedrijven hebben vaak de volgende eisen voor een AutoCAD tekenaar met betrekking tot glasvezel infrastructuren:

  • Kennis van Autocad, Microstation, Orca en Unisort.
  • Kennis op het gebied van infrastructuren telecom.
  • Je bent communicatief vaardig, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je werkt natuurlijk nauwkeurig en bent gemotiveerd.

AutoCAD

AutoCAD is een technisch teken programma. Wat ook de mogelijkheid biedt om 3D modellen te maken. Het is ontwikkeld door een Amerikaans bedrijf in opdracht van en samenwerking met het Amerikaanse Ministerie van Defensie. AutoCAD werd in 1982 op de markt geïntroduceerd als commercieel product.

AutoCAD wordt onder andere gebruikt binnen de volgende branches; bouwkunde, elektrotechniek, architectuur, landmeetkunde, civiele techniek, werktuigbouwkunde en ruimtelijke ordening. Voor de verschillenen toepassingen zijn ook verschillende uitvoeringen gemaakt: bijvoorbeeld AutoCAD Architecture, AutoCAD MAP, AutoCAD Mechanical, AutoCAD Civil 3D. Daarnaast is er sinds 1993 een goedkopere versie beschikbaar (AutoCAD LT). In deze Low Technology versie zijn verschillenden functionaliteiten achterwegen gelaten. Zo zijn met name de scripttalen VBA en AutoLISP en een deel van de 3D ondersteuning weggelaten.

AutoCAD hanteerd het bestandsformaat: DWG (DraWinG). Het uitwisselen van tekeningen met andere CAD programma`s word hierdoor moeilijker. Het is echter wel mogelijk om je AutoCAD tekening op te slaan als DXF (Drawing eXchange Format), dit is de ASCII-equivalent. De meeste CAD programma`s kunnen een DXF bestand openen . ook in toenemende mate kunnen deze CAD programma`s een DWG-bestand direct openen en bewerken, of ze hebben zelfs het DWG formaat als native bestandsformaat.

Vorm en ontwerp de wereld om u heen met AutoCAD.

Met AutoCAD voor de bouwsector is het mogelijk om uw projecten te documenteren en een breed netwerk te maken. Het verbeteren en ontwerpen van betere gebouwen kan eenvoudig gedaan worden met AutoCAD voor de bouwindustrie.

Met AutoCAD voor de infrastructuur is het mogelijk om meer nauwkeurigheid en efficiëntie in uw ontwerp en documentatie proces te bereiken. Verkort de tijd die het kost om alle fases van het project te doorlopen.

Met AutoCad voor de werktuigbouwkunde documenteert beheerd controleert en bekijkt u uw ontwerpen voordat deze gebouwd gaan worden. Via de gemakkelijke DWG bestandsindeling kunt u gemakkelijk in contact komen met ontwerpprofessionals.

Met AutoCad voor fabrieksontwerp kunt u ontwerpen, modellering en documenteringstaken optimaliseren. Ook kun je de coördinatie in het projectteam verbeteren.

Microstation

Microstation is een CAD-programma waarmee men 2D en 3D tekeningen en modellen kan ontwerpen. Het programma is ontwikkeld door Bentley Systems. Standaart maakt MicroStation gebruik van de DGN bestandsindeling. Naast haar eigen bestanden kan MicroStation ook AutoCAD bestanden lezen (o.a. DWG en DXF). Oorspronkelijk is het programma gemaakt voor de architectuur en infrastructuur, maar tegenwoordig kan het ook algemene 3D computeranimaties en ontwerpen.

MicroStation word voornamelijk gebruitk door ingenieurs en architecten die het gezamenlijke doel hebben beter projecten af te leveren. MicroStation helpt teams bij het verbeteren van allerlei projecten door middel van de geïntegreerde suite met gebruikersvriendelijke en veelzijdige mogelijkheden. Met de software is het mogelijke om te ontwerpen,visualiseren,modelleren en documenteren.

Het platform word gebruikt voor mega projecten. In tegenstelling tot de concurrent heeft MicroStation het meest uitgebreide softwareportfolio ter wereld geïntegreerd. dat zorgt voor gestroomlijnde interactie tussen de gemeenschappen en markten van verschillende oplossingen.

CAD Tekenaar

Als Cad tekenaar maak je detail, werk en bestektekeningen ten behoeven van de projecten binnen de installatietechniek. Dit doe je allemaal zelfstand op basis van de door jouw verstrekte gegevens door jouw projectleider. Je signaleert technische knelpunten, onderhoud internet en externe contacten en je bewaakt tijdsbudgetten. In deze functie word een hoge mate van eigen verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vereist. Als CAD tekenaar ben je op de hoogte.

Actuele Vacatures
Allecallcentervacatures.nl
inTilburg
Rodin Group
instandplaats Amersfoort (Landelijk)
Novocom Horst BV
inHorst/Venray
Rodin Group
inGroningen
MEER VACATURES ZOEKEN